Τα οφέλη του ποδηλάτου στη ζωή μας

Από τον διεθνή πρωταθλητή ποδηλασίας, τεχνικό συνεργάτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και προπονητή κλιμακίου Εθνικής Θωμά Τιμαμόπουλο.

Η ποδηλασία είναι ο πιο αποδοτικός τρόπος μετακίνησης του ανθρώπου που εφευρέθηκε ποτέ.

  1. Είναι θεραπευτική και ευεργετική για το σώμα, το μυαλό και την ψυχή.
  2. Είναι από τις ευκολότερες και πιο ευχάριστες αερόβιες ασκήσεις για όλες τις ηλικίες, αυξάνει την δύναμη και την ενέργεια του σώματος. Πολλοί λανθασμένα πιστεύουν ότι το ποδήλατο δεν γυμνάζει όλο μας το σώμα, ωστόσο είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι, όταν ποδηλατούμε λειτουργούν ενεργά 32- 42 ομάδες μυών, ανάλογα με τη στάση του σώματος. Για κάθε ποδηλατική ώρα καίγονται τουλάχιστον 300 θερμίδες με χαμηλή ένταση άσκησης που μπορεί να φτάσουν και 700 με 800 θερμίδες, ανάλογα με την ένταση άσκησης.
  3. Η ενασχόληση με το ποδήλατο ενισχύει την αντοχή του σώματος, καθώς το καρδιακό, αναπνευστικό και αγγειακό μας σύστημα λειτουργούν πολύ καλύτερα και μειώνονται οι οσφυαλγίες και ισχιαλγίες.
  4. Αυξάνει το ανοσοποιητικό σύστημα, προστατεύει τους χόνδρους, ενισχύει την σπονδυλική στήλη και ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση.
  5. Αναπτύσσει τον μυϊκό ιστό στο σώμα μας και αυξάνει την ωστική μάζα των οστών. Εκτός από τη σωματική μας υγεία, φροντίζει και την ψυχική μας υγεία, καθώς μειώνει το άγχος της καθημερινότητας και βελτιώνει τη διάθεση μας προσφέροντας χαρά, ελευθερία, διασκέδαση και ψυχαγωγία, αυξάνει την αυτοεκτίμηση του ατόμου και καταπολεμά την αϋπνία.

Το ποδήλατο συμβάλλει σημαντικά στην οικονομία της μετακίνησης, μειώνει τη μόλυνση του περιβάλλοντος και επιβραδύνει το Φαινόμενο του θερμοκηπίου στον πλανήτη μας. Αποτρέπειτην κυκλοφοριακή συμφόρηση και την ηχορύπανση ιδιαίτερα μέσα στις πόλεις.

Επίσης, το παρκάρισμα είναι δωρεάν και εύκολο και ο χρόνος μετακίνησης γίνεται προβλέψιμος. Δεν είναι τυχαίο ότι τα τελευταία πέντε χρόνια η Ευρώπη μέσω του προγράμματος Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα του ποδηλάτου επενδύει πάνω από 5 δισεκατομμύρια ευρώ για να ενθαρρύνει τους πολίτες να χρησιμοποιούν το ποδήλατο.

Συμπερασματικά, το ποδήλατο είναι ένα μεθυστικό μιγμα κοκτέιλ αθλητισμού, σωματικής και ψυχικής υγείας, πολιτισμού, παιδείας, τουρισμού, μετακίνησης και γνωριμίας με σπουδαίους ανθρώπους!

Δωρεάν μεταφορικά για αγορές άνω των 200 ευρώ
Τρόποι Πληρωμής

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

Διάλεξε τον τρόπο πληρωμής
που σου ταιριάζει!

Μάθε περισσότερα...
Gift Cards